Natural Balance


Tijdens Goldie bekappen komt Austí even een knuffel halen 💕

Twee kleine woordjes die mijn leven totaal veranderden in 2007.

In 2006 raakte ik overspannen en mijn therapeut zei: wat zou je het liefst doen? “Werken met paarden”, was mijn directe en meest eerlijke antwoord.

Toen zag ik een meisje in een weiland bekappen, en dacht. OH! Natuurlijk, waarom zouden meisjes dat niet kunnen? Ze wist niet dat ik haar zag, maar het was letterlijk de geboorte van het idee wat later Filipa, Natural Balance Hoefsmederij zou worden.

Toen kreeg ik natuurlijk allemaal vragen want ik wil het GOED doen. Ik wil het paard dan ook echt helpen met fijne gympies.

  • Hoe natuurlijk zijn hoeven van onze paarden?
  • Waarom heeft een paard soms ijzers nodig?
  • Is hoeven uitkrabben wel slim?
  • Waarom groeit de straal altijd terug?
  • Kan een paard leren stilstaan?
  • Kan ik zonder dwang naar het paard toe werken?

Via via kreeg ik een kaartje van Janneke, een Natural Balance hoefsmid, in Amerika opgeleid bij de Mission Farrier School. Hun mission statement:

Mission Statement

Lang verhaal kort: daar ben ik ook 12 weken intern in opleiding gegaan. Wat ik daar heb geleerd overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ik leerde zo veel meer dan ik kon bedenken wat ik nodig zou kunnen hebben?! Het is een soort paardenziekenhuis voor hoeven, ik heb daar meer gezien dan wat me lief is. Maar elke dag was een achtbaan aan informatie en kennis. Bovendien hands on maximus, vanaf dag één moesten we onder de paarden staan, en direct ook paarden hoefbeslag geven.

Bij de Mission Farrier School!

Het beslag wat Honey’s leven heeft gered

Ook ontspanning hoorde erbij! (ik op Fancy met Mark & Karen)

Ontleden van paarden benen en hoeven op de heetste dag 😛

Samen werken met Mark Plumlee aan Honey